Data: 26.08.2017

Locul: Târgu Secuiesc

Program:

09,00 - 10,00 pregătiri
10,00 - 13,00 concurs
11,00 - 14,00 jurizare
14,00 - 16,00 premiere

Organizatorii asigură: standul (o masă şi o bancă), cartoful şi lemnele pentru foc

Echipele asigură: condimentele, şorţurile, mesele decorate, farfuriile, tacâmurile de unică folosinţă, uneltele, ceaun şi materiile prime necesare gatirii.

Numărul persoanelor din echipă: 1 -  4 persoane

Taxă de participare: 2 sticle de vin (1 alb + 1 roşu)

 

Competiţia:

 

Meniu: pentru 30 persoane (membrii juriului, 8 invitaţi, prieteni)

Meniul principal (trebuie pregătit ăn timpul competiţiei), antreu, pâine de casă, murături de casă, prăjituri/desert de casă, apă minerală şi vin din Ardeal.

Degustare: vizitatorii poate să-şi cumpere monede de 6 lei valoare (monedă, farfurie, tacâmuri), care pot fi predateamelyet echipei a cărei meniu doresc să guste, iar echipele asigură mâncarea şi pâinea.

Secvenţele competiţiei: pregătirile, prepararea meniului principal în ceaun, decorarea mesei, servire.

 

Juriul punctează:

•  echipa (ținuta, organizarea, buna dispoziţie),

•  pregătirea ingredientelor,

•  pregătirea mâncărurilor,

•  gustul şi prezentarea generală a preparatelor

•  decorarea mesei (aspect, decorare, produse tradiționale, originalitate)

•  prezentarea meniului, felul servirii acestuia

 

Succes!